Udemy grafik tasarım eğitimi alarak web sitenizdeki veya projenizde bulunan elementlerin daha şık ve göz alıcı görünmesini sağlayabilirsiniz. Eskiden fırça ve kalemlerle yapılan bu işler günümüzde  Adobe Photoshop, Artrage, Affinity Designer, Adobe Illustrator gibi programlar aracılığıyla yapılmaktadır.

 Grafik Tasarım Yapmanın Amacı Nedir?

ücretsiz grafik tasarım eğitimi


Grafik tasarım yapmak sadece bir veya birkaç nesneye bağlı olan bir durum değildir. Grafik tasarım  hayal ettiğiniz herhangi bir şeyi tasarlayabilmenizi, özelliklerini istediğiniz gibi düzenleyebilmeyi, görünümünde çeşitli animasyonlarla interaktif özellikler ekleyerek dijital ortama ya da basılı ortama aktarabilmenizi sağlayan yapıdır. Hayal ettiğiniz bir  doğa manzarasının, bir mimari eserin, bir animasyonun  bir logonun ya da kurumsal kimliğinizin tasarımını udemy grafik tasarım eğitimi aldıktan sonra pratik bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

            Grafik tasarım işlemlerinin genel amacı bir mesajı karşı tarafa etkileyici bir şekilde iletmektir. Bir kişi veya bir kurum ve kuruluşun kendisini basılı ya da dijital ortamlarda ifade edebilmesine olanak sağlamaktadır.

Udemy Grafik Tasarım Eğitimi Sonrası Ticari Kazanç Yolları  

            Grafik tasarım günümüzde bir çok alanda kullanılmaktadır. Örneğin bir web sitesi açtınız fakat görünümü kullanıcılar için hiç iç açıcı değil. Sitenizde bulunan kapak fotoğrafını, paylaşım yaptığınız gönderilerinizdeki resimlerin tasarımını kendiniz yapabilirsiniz. İnternette araştırma yaptığınızda bir çok sitenin grafik tasarım alanında eksiklikleri olduğunu rahatlıkla göreceksiniz. Site sahiplerine ulaşarak tasarım yeteneklerinizi ticari bir kazanç haline getirebilirsiniz.

            İkinci bir örnek olarak bu işi fiziki olarak ilerletmek isteyenler için ise etrafınızda gördüğünüz bir nesneyi kendiniz tasarlayıp bunu bir tablo haline getirerek satışa sunabilirsiniz.  Örnek site à --  ArtHipo  --

 Udemy Grafik Tasarım Eğitim İçeriği

Udemy grafik tasarım eğitimi giriş à 00:51 sn

            İyi bir tasarım yapabilmeniz için 4 temel prensip à 03:29 dk

            Gruplama(proximity) nedir ? à04:07dk

            Proximity prensibinin örnekler yardımıyla incelenmesi à 07:54 dk

            Proximity prensipleri dersinin özet bilgisi à  01:50 dk

            Hizalama (alignment) prensibinin incelenmesi à 04:57 dk

            Alignment örnek uygulamanın yapılması à 04:40 dk

            Ders sonu özet bilgi à 01:53 dk

            Yineleme (repetition) nedir? à 02:03 dk

            Yinelemenin örnek uygulaması à 03:48 dk

            Ders sonu notlar à 01:15 dk

            Zıtlık (contrast) nedir? à 02:26 dk

            Zıtlık örnek uygulaması à 06: 24 dk

            Ders sonu özet à 01:44 dk

            Sonuç à 01:51 dk   

 

Eğitime bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. à Udemy grafik tasarım eğitimi

Makale Yorum

Yorumunuzu Girin...

Daha yeni Daha eski