google adsense onay alma

Google Adsense onay alma web sitesi sahiplerini oldukça zorlayan konulardan birisidir.  Reklam yayımlayarak web sitesinden gelir elde etmek isteyen site sahipleri, Google’ın Adsense ortaklık programına katılabilmek için bir çok kriterden geçer not almak zorunda. Bu makalemizde Adsense site onayı  almak için sitenizi nasıl optimize etmeniz gerektiğini detaylı olarak ele alacağız. Makalede paylaşılan listeleri eksiksiz bir şekilde uygulayanlar, Google’dan onay alacak ya da almak için bir adım daha yaklaşmış olacak. Adsense’in hangi şartlar karşılandığında web sitelerine reklam verdiğine göz atalım.


Google Adsense Site Onayı Nasıl Alınır?
Google Search Console
Google Analytics
Hakkında Sayfası Oluşturmak
Gizlilik Politikası Sayfası Oluşturmak
İletişim Sayfası Oluşturmak
İçeriklerinizi Zenginleştirin
Sitenizin İçeriği Adsense'e Uygun Olmalı
Doğru Bir Tema Seçin ve Kullanılabilirliği Arttırın
Blogger Adsense Onayı Alabilir Mi?
Adsense Onay Süreci Ne Kadardır?
Google Adsense Onay Alma İşlemi Başarısız Olursa
Sonuç

Google Adsense Site Onayı Nasıl Alınır?

Adsense site onayı almak için öncelikli olarak domain yaşınızın ve gmail adresinizin en az 6 aylık olması gerekmektedir. Onayı hızlandırmak için gmail hesabınıza ait resme tıklayıp “Google Hesabınızı Yönetin” seçeneğine tıkladıktan sonra kişisel bilgiler alanındaki verileri doğru ve eksiksiz  bir biçimde doldurmanız gerekmektedir. Ardından şu adımları takip etmek, web sitenizin reklamlara hazır hale gelmesinde büyük rol oynayacaktır.

Google Search Console

Google Adsense onay alma işlemi için ilk madde  sitenizi Google Search Console aracına mülk olarak eklemektir. Sitenizi konsola nasıl ekleyeceğinizi buradan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Search console üzerinden sitenizin performans ve konum bilgilerini görüntüleyebilir, çeşitli iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Google Analytics

GoogleAnalytics aracına mülkünüzü eklemek, adsense site onayı almak için istenen koşullardan birisidir. Bu araç  sitenize gelen trafiğin/ziyaretçilerin anlık olarak hangi sayfalarınızla etkileşime girdiğini, hangi ülke üzerinden giriş yapıldığını sizlere bildirir. Hem kullanıcılarınızın davranışlarını kontrol etmek hem de adsense onayı almak için sitenize izleme kodu ekleyerek kullanıcı verilerini takip etmeye başlayın.

Hakkında Sayfası Oluşturmak

Yeni açılan bir site için AdSense onaylanmıyor uyarısı ile karşılaşıyorsanız mutlaka hakkında sayfası oluşturmanız bir sonraki onay sürecinde kabul edilme şansınızı arttıracaktır. Hakkında alanında web sitenizin hangi içerikleri sunduğunu ya da sitenizin ilerleyen dönemlerde nasıl bir politikası olacağından bahsedebilirsiniz.

Gizlilik Politikası Sayfası Oluşturmak

Kullanıcıların büyük çoğunluğunun okumadığı ama Adsense onayı için çok önemli olan alanlardan birisi de gizlilik politikası sayfasıdır.  Gizlilik politikası alanında, sitenizin Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında hangi verileri depoladığını, verilerin ne kadar süre tutulduğunu ya da kullanıcı verilerinin kimlerle paylaşıldığını detaylı bir şekilde ele alabilirsiniz.

İletişim Sayfası Oluşturmak

Adsense onay süreci için yerine getirilmesi zorunlu olan bir diğer koşul iletişim sayfanızın bulunmasıdır. Kullanıcılar site içerisinde site sahipleriyle etkileşime geçmek için iletişim formlarını kullanmaktadır. Adsense, site kontrollleri gerçekleştirirken iletişim sayfasının olup olmadığını ve doğru çalışıp çalışmadığını tespit ederek reklamlara hazır olup olmadığınızı belirler.

İçeriklerinizi Zenginleştirin  

Adsense reklam politikalarında, içerikleriniz hakkında bir makale paylaşımı bulunmamaktadır. Fakat adsense onayı almak için en az 35-40 arasında kaliteli ve özgün içeriklerinizin olduğundan emin olun. İçeriklerinizi zenginleştirirken onay sürecini hızlandırmak için makalelerinizde istatistiksel veri ve görsel kullanınıma özen gösterin.

Sitenizin İçeriği Adsense’e Uygun Olmalı

Google, politikaları gereğince bazı web sitelerine konusu nedeniyle adsense onayı vermemektedir. Dolayısıyla sitenizi aşağıda verilen listeye göre birebir olarak yapılandırmanız gerekmektedir.  Bir web sitesini adsense kabul etmiyor ise  temel  sebepleri şunlardır:

  • Müstehcen içerikli siteler
  • Kullanıcılara zararlı bilgiler vermeyi amaçlayan siteler (Black hat hacking siteleri)
  • Casino,  kumar, içki , uyuşturucu, iddia gibi illegal faaliyet gösteren siteler
  • Telif haklarına sebebiyet verecek olan içerik barındırmak (Film ya da dizi siteleri)
  • Kopya içerik (Herhangi bir web sayfasının bir içeriğini kısmen ya da tamamen kopyalamak)
  • Başka bir platform üzerinden halihazırda reklam gösterimi yapmak (Yandex,  PopAds,  Adroin)
  • Kullanıcılarını yanlış ya da zararlı bağlantılara yönlendirmek

Adsense’in tüm politikalarına bubağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Doğru Bir Tema Seçin ve Kullanılabilirliği Arttırın

Sitenizin teknik işlemlerini halletmek ve kaliteli makaleler paylaşmak bazı durumlarda adsense site onayı için yeterli olmayabilir. Kullanıcılar sitenizde (menüler, sayfalar, bağlantılar) kolayca gezinebilmeli ve istediği bir işlemi zorlanmadan yerine getirebilmelidir. Aksi takdirde hem kullanıcılar hem de Google web sitenizden memnun kalmayacaktır.

Google, son güncellemelerini mobil öncelikli olarak gerçekleştirmiştir. Yani sitenizde kullandığınız temaların mobil tarafında da hatasız bir şekilde görüntülenebilir ve kullanılabilir olması gerekmektedir. Sitenizin uyumluluk ve kullanılabilirlik testlerini yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

Blogger Adsense Onayı Alabilir Mi?

Blogger yani diğer adıyla blogspot Google tarafından ücretsiz olarak sunulan domain ve host barındırma merkezidir. Buradaki bir alan adıyla Adsense programına katılarak sitenizde reklam yayınlamanız mümkündür. Blogger üzerinden Adsense hesabı oluşturmak ya da onay alma sürecini izlemek  için şu adımları takip edin:

  • Blogger hesabınıza gmail adresinizle giriş yapın
  • Adsense onayı almak istediğiniz blog adınızı sol panelden seçin
  • Ardından kazançlar alanına giriş yaparak “Adsense’e Git” seçeneğine tıklayın
  • Otomatik olarak sitenize bağlı adsense hesabınız açılacak ve onay sürecinizi buradan görebileceksiniz.

Adsense Onay Süreci Ne Kadardır?

Adsense alanına sitenizi ekleyip onay aşamasına gönderdiğinizde tek yapmanız gereken şey kabul edilmesini beklemektir.  Her site için farklı sürelerde kabul edilen Adsense programı ilk defa kullanıldığında kabul süreci genellikle 3-4 haftadır. 

Google Adsense Onay Alma İşlemi Başarısız Olursa

Yukarıda verilen işlemleri eksiksiz bir şekilde tamamladıysanız büyük bir ihtimalle Adsense onayı alınacaktır. Fakat reddedilme gibi bir durumla karşılaşırsanız endişe etmeyin, adsense onayı için sürekli olarak istek göndermekten vazgeçin ve sitenizin hangi yönlerinin şartlara aykırı olduğunu tespit edin. Bunun için ilk yapılması gereken şey, reddedilme e-postasını incelemektir. Ardından verilen maddeleri uyguladıysanız şu 2 temel sebep Adsense reklam politikalarına katılmanızı engellemiş olabilir:

  • Web trafiğini arttırmaya yönelik olarak bot uygulamalarını kullanmak
  • Birden fazla Adsense hesabı kullanma



Sonuç

Google Adsense onay alma konulu makalemizdeki adımlar ile web siteniz artık reklam vermeye hazır hale gelecektir. Reklam onayını aldıktan sonra sitenize otomatik reklamlar yerleştirilebilmesi için Adsense kodunu <head></head> tagları arasına ve tüm sayfalarınıza yerleştirmelisiniz. Reklamlarınız üzerinden ödeme alabilmek için ise kişisel, ödeme ve vergi bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde girin. Ödemeleriniz 200₺ olduğunda belirttiğiniz banka hesabına ay sonunda aktarılacaktır.

4 Yorumlar

Yorumunuzu Girin...

  1. Google adsense onayı almak konusunda detaylı ve öğretici bilgiler verilmiş makalede. Aşama aşama her şey ayrıntısıyla anlatılmış. Çok güzel bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Google adsense onayı nasıl alınır bilmiyordum sayenizde öğrenmis oldum çok iyi bir makale olmus

    YanıtlaSil
  3. Çok bilgilendirici ve güzel bir makale olmuş gayet detaylı bir anlatım tebrik ederim elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Uzun zamandan beri araştırdığım bir konuydu gerçkten çok ayrıntılı ve başarılı bir anlatım olmuş çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuzu Girin...

Daha yeni Daha eski