Ek gelir elde etme yolları 2021 yılı itibariyle pandemi döneminin yaşanması iş imkanlarını oldukça daraltmıştır. Kendilerine iş imkanı sağlamak isteyen kişiler ise internet üzerinden gelir elde ederek harçlıklarını çıkarabilmekte aynı zamanda gelir elde etmek için de internet sistemlerini kullanmaktadırlar. İnternet üzerinde birçok platform sayesinde basit görevleri gerçekleştirerek ya da site yetkililerinin sizden istedikleri herhangi bir yazı,reklam ya da video izleme gibi kısa süreli etkinlikleri gerçekleştirerek de gelir elde edebilmek mümkündür. Genel olarak internet üzerinde tercih edilen para kazanma yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

Bir Blog ya da Web Sitesi Açarak Kullanıcılarınıza Özgün İçerik Üretmek

            Ek gelir elde etme yolları için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi de internet üzerinden işletmenizi ya da herhangi bir içeriğinizi kullanıcılarınız ile paylaşarak gelir elde etmektir. Kurduğunuz bir web sitesi ya da blog farketmeksizin nişinizi belirledikten sonra içerik yayınlayarak organik trafik elde edebilir ve bunun üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Web sitenizi yayınladıktan hemen sonra trafik elde edemeyebilirsiniz. Fakat sitenize günde 1 yazı eklemeye devam edin bir süre sonra trafik elde ettiğinizi göreceksiniz.

Ek Gelir Elde Etme Yolları Kategorisinde Komisyon Yöntemi

İnternet üzerinden bir affiliate web sitesi kurarak size sunulan ürünleri web sitenize bağlantı şeklinde yüklemelisiniz. Ardından sizin siteniz üzerinden satılan ürünler olduğu zaman alınan ürünün bir miktarı size komisyon olarak geri dönecektir. Hem hızlı hem de pratik bir para kazanma yöntemi olarak birçok kullanıcı web sitelerine ürün anlaşmaları ile e-ticaret sitesi haline getirmektedir.

Online Platformlar Üzerinden Dijital Kurs Eğitmeni Olun

ek gelir elde etme yolları


Ek gelir elde etme yolları arasında çok kazandıran bir kategori olarak eğitmenlik söylenebilir. Herhangi bir konu ile ilgili uzmanlığınız varsa bu iş için freelance olarak hizmet veren firmalar var. Ders başına ücret olarak anlaşma yapılan firmalar üzerinden hem  yeteneklerinizi öğrencilerinizle paylaşmış olacaksınız hem de aylık gelir elde etmiş olacaksınız. Dijital ortamlardaki dersler çok farklı dosyalarla oluşturulabilmektedir. PDF, Word, PowerPoint gibi araçları kullanarak  özel oluşturduğunuz dosyaları da öğrencilerinizle paylaşabilmeniz mümkün.

Domain Alım-Satım İşleri

İnternet dünyasının yatırımı olarak da bilinen domain ticareti ek gelir elde etme yolları arasında çok etkili bir yöntem olarak kullanılır. İnternet dünyasına yeni girecek olan ya da girmemiş bir firmanın alan adını önceden siz alırsanız daha sonra aldığınız fiyatın  10 katına kadar satabilir çok az bir emekle yüksek gelir elde edebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı Satabilirsiniz

İnternet üzerinden ek gelir elde etme yolları için tercih edilen fotoğraf ticareti web siteleri mevcut. Eğer sizde fotoğraf çekme işinde ustaysanız ve stokta sanatsal bir fotoğrafınız varsa internet siteleri üzerinde yayınlayabilir ve satın alım durumlarında ek gelir elde edebilirsiniz. Bu tarz fotoğraf sitelerinde her gün fotoğraflar yayınlayarak alıcı şansı bulmanız artar ve kendi pazarınızı kolay bir şekilde oluşturarak gelir elde edebilirsiniz.

Makale Yazarak Ek Gelir Etme Yolları

Eğer internet üzerinde iyi bir araştırma yapıp cümleleri özgün bir şekilde yorumlayabiliyorsanız bu iş tam size göre. İnternet üzerinde yüzlerce makale yazdıran siteler bulunmaktadır. Bu sitelere kayıt olarak kelime başına ücret alabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta site içerisinde size verilen konuyu uygun kurallar altında yazabilmek ve zamanında teslim etmek olmalıdır. Aksi halde görevleriniz iptal edilebilir.

Twitch Yayınları Açarak Gelir Elde Etmek

İyi bir oyuncuysanız yeteneklerinizi diğer oyuncularla paylaşarak gelir elde edebilirsiniz. Bağış sistemi ile işleyen Twitch platformu üzerinden açtığınız her canlı yayında kullanıcılarınızın en sevdiği oyunları oynayabilir ve yayın açma sıklığınız ne kadar artarsa gelir elde etmeniz de o kadar kısa sürede gerçekleşebilir. Twitch platformuna kayıt olmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kullanılabilirlik Analizleri Yaparak Gelir Elde Etmek

Yeni kurulacak olan web siteleri için web geliştiricileri deneme yapacak kullanıcılar aramaktadır. Kurulan web sitesinin doğru bir şekilde işlemesi, kullanıcılara sunulan özelliklerin doğru ve çalışır nitelikte olması, web sitesi tasarımının kullanıcı dostu olup olmaması gibi çeşitli faktörleri değerlendirip geri dönüş yaparak site sahipleri tarafından ödeme alabilmeniz mümkündür. Siteye kayıt olduktan sonra mikrofonunuzu açarak siteye giriş yapmalısınız. Site içerisinde size sunulan yönergeler doğrultusunda sayfalara tıklayarak kullanıcı deneyiminizden bahsederek geri dönüşler vermelisiniz. Ancak “site çok güzel, hiçbir eksiği yok” tarzında geri dönüşler yapmayın siz site eksiklerini ifade etmek için orada bulunuyorsunuz  bu şekilde verilen cevaplar tatmin edici olmayıp gelir elde edebilmeniz de  mümkün olmayacaktır. 

2 Yorumlar

Yorumunuzu Girin...

  1. Pandemi dolayısıyla evde kaldığımız bu günlerde sürekli bir iş arayışı içine girdim ama sonunda makale yazarak para kazanabileceğimi öğrendim. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. pandemide çalışamıyorum ama en azindan bi yerden gelir elde etmek için toplu bilgi verdiniz çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuzu Girin...

Daha yeni Daha eski