SEO Denetimi Sırasında Yapılan 5 Hata

seo denetimi


Seo denetimi yapan kullanıcılar ufak gibi görünen ama web siteleri için büyük önem taşıyan  bazı adımları yerine getirmedikleri için değerli sayfaları alt sıralara gerileyebiliyor. Günlük, haftalık ya da aylık bazda her sayfanın teknik seo denetimi doğru bir şekilde yapılarak ilgili içerikten en yüksek verim alınmalıdır.

                Kullanıcılar web sayfaları oluştururken bazı durumlarda istedikleri verimi alamaz ve hatanın nereden kaynaklandığını anlayamaz. Aşağıda yer alan teknik seo hataları sayfalarınızı daha değerli ve ulaşılabilir hale getirmenizde size yardımcı olacaktır:

1.Site Denetimi Yapmamak

                Bir web sayfasını üst sıralara çıkarabilmek için paylaşılan içerik kadar o içeriğin teknik denetimi de önem taşır.  Bu denetim aşağıdaki görevlerden oluşmaktadır:

  • İç ve dış seo denetimi
  • Resim, metin ya da videoların başlıklarının düzenlenmesi
  • İlgili metinlere verilen linklerin doğru çalıştığının kontrol edilmesi
  • Dış sayfalara link vermek
  • Gelen organik trafiğin kaynağını inceleyerek daha fazla veri elde etmek
  • Genel sayfa yapısının kontrolü (H1-H2 başlıkları, anahtar kelimeler, cümle uzunlukları)  

2. Kullanıcı Arayüzünün Karmaşık Bir Şekilde Oluşturulması

                Kullanıcılar bir web sitesine girdiklerinde aradıkları bilgiyi anında bulmak ister. Bunun için de anasayfada yer alan bağlantıları kullanırlar. Kategoriler, yazılar, satın alma ekranları, iletişim sayfaları gibi sık kullanılan menüler farkedilebilir alanlara yerleştirilmelidir.

3.Meta Etiketlerinin Yanlış Yapılandırılması

                Meta etiketleri, bir web sayfasının son kullanıcıya ulaştırılması sırasında arama motoru botlarıyla, web sitesi sunucuları arasındaki iletişimin kurulmasında köprü görevi üstlenir. Sitede yer alan tüm veriler meta etiketleri sayesinde botlara bildirilir ve içerik alakalı ise kullanıcıya ulaştırılır. En sık yapılan meta etiketi hataları şunlardır:

  • H1 oluşturulmaması ya da birden fazla oluşturulması
  • Yinelenen etiketler
  • Çok uzun başlıklar
  • Çok kısa başlıklar

4. Dahili ve Harici Linkleri İyileştirmemek   

               HTTPS yerine http uzantılı linkler kullanmak, sayfa urllerinde yanlış sembollerin kullanımı ya da bozuk linklerin kullanılması ilgili sayfanın kullanıcıya ulaşmasını engelleyerek trafik düşüşü yaşanmasına sebebiyet vermektedir.

5. Kopya İçerik Kullanımı

    SEO denetimlerinden tam not alabilmek için ve sayfada bulunan içeriklerin daha zengin olmasını isteyen kullanıcılar farklı bir websitesinden buldukları içerikleri birebir olarak kopyalayarak kendi sayfalarında paylaşmaktadır. Bu durum arama motoru botları ya da farklı yazılımlar tarafından kolay bir şekilde tespit edilerek sayfanızın gerilemesine ya da ceza almasına neden olabilir.

    Yukarıda verilen maddelere uyulmadığı takdirde sayfanızda bulunan içeriklerin alaka düzeyi düşerek hedef kitleniz tarafından görüntülenmeyebilir. Bir web sitesinin organik trafiğinin yükseltilmesi için belirli periyotlarda seo denetimi yapılmalı ve her sayfanın ayrı bir yapısı olmasına özen gösterilmelidir.

Makale Yorum

Yorumunuzu Girin...

Daha yeni Daha eski