blogger temaları

Blogger temaları , Google altyapısı kullanılarak oluşturulan web sayfalarında teknik seo açısından oldukça yararlı kaynaklardandır. Blogger’a kayıt olarak ücretsiz bir web sayfası oluşturmak için gmail adresinizle giriş yapmanız yeterlidir. Ardından yeni blog sayfasını isteklerinize göre özelleştirerek seo uyumlu hale getirebilirsiniz. Blogger temaları  tam da bu noktada ihtiyaç duyduğumuz şeylerdir. Web sitesinin görünümü , sayfa açılma hızı ve mobil uyumluluk faktörleri sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını oldukça etkileyen faktörlerdendir. Bu yazımızda Google dostu ücretsiz blog temalarını sizlerle paylaşacağız.


Blogger Tema Yükleme 2021
SEO Uyumlu Türkçe Blogger Temaları
Magify (SEO Uyumlu Blogger Temaları)
Dzine (SEO Uyumlu Blogger Temaları)
Bpress (SEO Uyumlu Blogger Temaları)
Easy Grid (SEO Uyumlu Blogger Temaları)
Braxton (SEO Uyumlu Blogger Temaları)
Kaliteli Blogger Temaları
Bolt Blogger Teması
Isimple Blogger Teması
CV Blogger Teması
Memento Yaratıcı
Sora Home Blogger Teması
Türkçe Blogger Temaları
Ivonesia Türkçe Blogger Teması
Hotmag Türkçe Blogger Teması
InvertGrid Türkçe Blogger Teması
Blanter Craft Türkçe Blogger Teması
TechWorld Türkçe Blogger Teması

Blogger Tema Yükleme 2021

Blogger temaları , yüklemesi oldukça kolay olan dosyalardır.  Kişisel blog sayfanıza özel olarak indirdiğiniz tema dosyasını blog sayfanıza yüklemek için şunları yapmalısınız:

  • İndirdiğiniz .zip tema dosyasını winrar aracılığıyla ayıklamalısınız
  • Ardından klasör içerisinde bulunan .xml uzantılı dosya yüklenmesi gereken tek dosyadır.
  • Blogger sayfasına girdikten sonra tema>geri yükle adımlarını takip edin.
  • Kaydettiğiniz .xml dosyasını seçerek yükleme onayının geldiğini gördükten sonra temanız kullanıma hazır olacaktır.
  • Blogger temalarını siteye uyumlu hale getirmek için ekstra olarak yüklenen widget ve footer(telif bilgileri) bölümünü kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

SEO Uyumlu Türkçe Blogger Temaları

SEO uyumlu blogger temalarının ilk altın kuralı mobil uyumluluktur. Temanızı yükledikten sonra mobil uyumluluk testini buradan yapabilirsiniz.

1-Magify (SEO Uyumlu Blogger Temaları)


seo uyumlu blog teması
            Blogger temaları  listemizdeki ilk tema magify. Hem şık görünümü hem de seo uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor. Sitemizde de kullanılan tema olup, haber, dergi, magazin ya da kişisel blog sitelerinizde kolayca kullanabilirsiniz. Grid yapısı kullanılarak oluşturulan temayı aşağıdaki linkleri kullanarak indirebilirsiniz.

Temayı Canlı Görüntüle                   İndir

 2- Dzine (SEO Uyumlu  Blogger Temaları)


mobil uyumlu tema


            Her konuda içerik paylaşan bloggerlar için tasarlanmış seo uyumlu temadır.  Temanın görünümü, mobil uyumluluğu ve sayfa yüklenme hızı oldukça başarılıdır.  Sayfanın sidebar bölümünde en sevdiğiniz gönderilerinizi paylaşabileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Aynı zamanda kullanıcı deneyimini geliştirerek sayfa içi görüntüleme sürenizi arttıracak olan breadcrumbs  eklentisi de mevcuttur.  Sosyal medya ikonları ve paylaşım linkleri de temanın en sevilen özelliklerinden bir diğeri.

Temayı Canlı Görüntüle               İndir

3-Bpress (SEO Uyumlu Blogger Temaları)


responsive blogger teması


Öncelikli olarak haber sitelerinde daha çok tercih edilen bu tema , yemek tarifi, dergi, teknoloji, inceleme, moda gibi siteler için de kullanılabilen bir şablon. Site içerisinde bulunan breaking news(haberler) bölümü ile içeriklerinizi kayan yazı şeklinde kullanıcılarınıza göstererek kolay yönlendirme yapmanıza olanak sağlıyor. 10+ sosyal medya ikonları ve feed beslemesinin bulunması da sitenizin diğer platformlarında bulunan hesapları paylaşmanızı sağlayarak sizleri daha fazla kullanıcıya eriştiriyor.

 

Temayı Canlı Görüntüle                  İndir

 

4- Easy Grid (SEO Uyumlu Blogger Temaları)


en iyi blogger temaları

Blogger temaları arasındaki en sade temalardan birisidir. Grid yapısını kullanan bu şablon fotoğrafçılık,  kişisel blog sayfası, haber ya da magazin sayfalarında sıkça kullanılan temalardandır.  Etkileyici görseller paylaşmak için oldukça elverişli olan bu şablon,  kolay açılan bir menü yapısına ve balık ağı butonunu kullanmasıyla seo açısından büyük bir artı sağlıyor.

Temayı Canlı Görüntüle                  İndir

 

5-Braxton (SEO Uyumlu Blogger Temaları)


hızlı blogger temaları


Moda ve kişisel blog sayfaları için uygundur.  Mobil uyumlu sade ve şık bir temadır.  Popüler postlar, yazar hakkında ve açılan kolay navigasyon menüsü ile  ayrılma oranlarını (bounce rate) düşüren temalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Temayı Canlı Görüntüle                İndir

 

Kaliteli Blogger Temaları

Kaliteli blogger temaları  bölümünde paylaşacağımız tüm şablonlar kurumsal web sitelerine ve markalaşmaya çalışan siteler için uyumludur. Sayfa yüklenme hızı , site içerisinde kullanılan banner ve görsel efektler bakımından dikkat çekici özellikleriyle bilinen bu temalar dikkat çekici yapılar oluşturmak isteyenler kişiler için birebir. Her bir tema mobil uyumluluk testinden başarı ile geçerek teknik seo konusunda herhangi bir problem yaşatmaz.

  

1-      Bolt Blogger Teması


seo uyumlu tema

Bolt blogger teması kurumsal medya hizmetleri sunan web siteleri için hazırlanan bir şablondur.  Şablon sayfası içerisinde bulunan görsel geçişler ürün ya da hizmetlerinizi etkili bir şekilde aktarabilmenizi sağlar.  Ekibinizin üyeleri, verdiğiniz hizmetlerin istatistik bilgileri,  hizmet portföyünüz ve daha bir çok özelliği barındıran bu temanın tek olumsuz yanı sayfa yüklenme hızıdır. Dinamik bir yapıya sahip olan bu tema diğer temalara oranla sayfa açılma hızınızı olumsuz anlamda etkileyebilir.

Temayı Canlı Görüntüle                 İndir

 

2-Isimple Blogger Teması


kaliteli blog temaları

Kişisel bir bloğunuz veya markanız varsa tercih edebileceğiniz temalardan birisi de  isimple temasıdır.  Siyah ve beyaz tonların hakim olduğu bu tema sayfa hızı ve mobil uyumluluk açısından da geçerli not almış durumda.  Popüler gönderiler ve yazar portföyünün bulunması sitenize oldukça profesyonel bir görünüm sağlayacak.

Temayı Canlı Görüntüle               İndir

3-      CV Blogger Teması


en kaliteli seo temaları


 Kurumsal bir iş görüşmesinde portföyünüzü sunacağınız temalardan birisi olan cv teması yetkinliklerinizi ve  kişisel bilgilerinizi paylaşabileceğiniz bir şablon sunuyor. Geçmişten bugüne iş deneyimlerinizi ekleyebileceğiniz tema oldukça sade ve şıktır.  Aynı zamanda kurumsal markaya sahip olan sitelerde de kullanılan temalardan birisidir.  Kullanıcı yorumları ve fiyatlandırma bölümü bulunan şablon sitenizi ziyaret eden kullanıcıların dikkatini fazlasıyla çekecektir.

Temayı Canlı Görüntüle            İndir

4-      Memento Yaratıcı Blogger Teması


firma blog teması


Profesyonel kişisel bloggerlara yönelik hazırlanmış bu şablonda yine diğer temalar gibi görsel geçişler dikkat çekiyor. Hakkımda bölümü, sosyal paylaşım ikonları , kolay açılır menüsü ile kullanıcılarınıza dinamik bir web sitesi sunmak için paha biçilmez.

Temayı Canlı Görüntüle                İndir

 

5-      Sora Home Blogger Teması


emlak blog teması

            Firmalara yönelik olarak hazırlanan bu şablon özellikle emlak sektöründe gelişen ve satışlar gerçekleştiren sitelere yöneliktir.  Kullanıcı yorumları, verdiğiniz hizmetler ve firma portföyünüzü hazırlayabileceğiniz bu şablon, sektörünüzde önemli bir adım atmanızı sağlayacaktır.

Temayı Canlı Görüntüle                   İndir

 

Türkçe Blogger Temaları

Türkçe blogger temaları  düzenlenmesi ve kullanımı kolay olan şablonlardır. Kişisel blog, magazin, haber,moda,sağlık ve daha bir çok sektörde kullanılabilen Türkçe temalar görünüm açısından da sade ve şıktır.  Sayfa içi yüklenme hızı ve mobil uyumluluk bazlı testlerden geçen bu temaları sizler için derledik.

 

1- Ivonesia Blogger Teması


kişisel blog teması

      

Kişisel blog ve haber sitelerinde sıkça kullanılan bu temada mobil uyumludur. Adsense reklamlarına karşı duyarlı ve slider eklentileri bulunan bu şablon turuncu ve beyaz renklere hakim bir tema. Aynı zamanda şablonda bulunan abonelik sistemi eklentisi ile kullanıcılarınızı feed beslemelerinize ekleyerek her paylaşımlarınızda bildirim gönderebilirsiniz.

Temayı Canlı Görüntüle                İndir

 

2-      HotMag Türkçe Blogger Teması


haber blog temaları

Teknoloji, oyun, kişisel blog, magazin, haber sitelerinde kolayca kullanabileceğiniz bu şablon siyah ve mavi renklerle şık bir görünüm sağlıyor. Paylaştığınız içerikleri yeni haberler kısmına ekleyerek dinamik bir web sitesi oluşturabilir, kullanıcılarınızı en popüler yazılarınıza yönlendirebilirsiniz.  Google Adsense reklamları için responsive yapıya sahip olan bu tema mobil uyumludur.

Temayı Canlı Görüntüle          İndir

 

3-      InvertGrid Türkçe Blogger Teması


magazin blog temaları

Kişisel, galeri, magazin,haber blogger temaları  için uygun olan bu şablonda slider ve grid yapıları mevcut. Slider yapısını kurmak için Blogger sayfasından HTML’yi düzenle bölümüne giriş yaparak “Cat1=Android;” kodunu bularak Android kısmını kendi istediğiniz etiket ile değiştirerek kurulumunu sağlayabilirsiniz.

Temayı Canlı Görüntüle                İndir

4-      Blanter Craft Türkçe Blogger Teması


 

google dostu blogger temaları

Kişisel blogger temaları ve haber siteleri için kullanılan bu temanın özellikleri şunlardır:

  • Responsive(mobil duyarlı)
  • Türkçe
  • Hazır reklam eklentisi
  • Açılan sosyal medya ikonları menüsü
  • Balık oltası ile yukarıya çıkma butonu

 

Temayı Canlı Görüntüle                 İndir

 

5-      TechWorld Türkçe Blogger Teması


teknoloji blogger temaları

Teknoloji, moda , spor ve oyun sayfalarında kullanılan bu tema  kullandığı siyah ve kırmızı renk kombinasyonları ile estetik bir görünüm sağlıyor. Popüler yayınlar ve kolay navigasyon menüsü ile mobil kullanıcı dostu seo uyumlu temalardan birisidir.

Temayı Canlı Görüntüle                   İndir

5 Yorumlar

Yorumunuzu Girin...

  1. Oldukça çeşitli blog temaları sunmuşsunuz hepsi çok güzel ve ilgi çekici duruyor. Aralarından birini seçmek gerçekten de zor :) Ayrıntılı bilgi için ayrıca teşekkür ederim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kişisel bloğumuz için tema seçeneklerini ve bu temaları bloğumuza nasıl koyacağımız konusunda açıklayıcı ve öğretici bilgiler veren bir makale olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Tema çeşitleri çok ve yazı okumak hem keyifli ve öğretici. Sayfam için Magify ideal olduğunu düşünüyor düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tercih , sitemizin teması da Magify ve görünümü oldukça şık :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu Girin...

Daha yeni Daha eski